Ferrofluid

Udstillingen ”Nano, ikke ubetydeligt” går tæt på nanopartikler i Phänomenta i Flensborg.
Ved SDU NanoSYD centeret i Sønderborg arbejder forskellige projekter med nanoteknologi. Nano er en størrelse – en meget lille størrelse – og teknikken, som beskæftiger sig med den, kan meget mere end at bidrage til computerchips.
Men hvad tænker almindelige mennesker, der ikke er forskere, om nano-partikler? Professor Heering, Institut for matematik, naturvidenskab og teknik, Europa-Universitetet i Flensborg, fortæller:
”I samfundet er den almene opfattelse, at nano-partikler er farlige.”
Ved NanoSYD centeret i Sønderborg beskæftiger et projekt sig særligt med risikoen ved brug af sølvnanopartikler. Interreg-projektet CheckNano har til formål at udvikle en kvik-test til opsporing af farlige nanopartikler.
Udstillingen i Phänomenta i Flensborg tager fat i begge aspekter af nanoteknologien: mulighederne og de risici, der er forbundet med teknologien. Ved 10 stande kan de besøgende få information om nano-partiklernes verden og effekt, og de kan selv eksperimentere.
Udstillingen er arrangeret af Europa-Univeristät Flensborg, SDU Sønderborg og Phänomenta i Flensborg i fællesskab og kan opleves frem til 30. november 2019.