CPHNANO er en ny samarbejdspartner for CheckNano. Virksomheden i Lyngby udvikler nye måder at udføre enkle laboratorieeksperimenter for at gøre målingerne mere effektive og pålidelige og på samme tid overkommelige for mennesker, der ikke havde faciliteterne før. Emil Højlund-Nielsen var så venlig at besvare et par spørgsmål til os suppleret med nogle eksperimentelle detaljer fra Assoc. Professor Jacek Fiutowski.

På hvilken måde samarbejder du med CheckNano?

I cphnano udvider vi funktionaliteten af ​​eksisterende laboratorieudstyr med nanoteknologi og leverer automatisk dataanalyse i skyen. Vores applikationer passer meget godt til målet med CheckNano, og sammen udvikler vi systemet i retning af nanotoksikologistudier. For CheckNano er nanopartiklernes størrelsesbestemmelse afgørende. Ved at tilpasse vores nano-kuvett-teknik, der muliggør vinkelopløst lysspredning, til påvisning af sølv-nanopartikler, inklusive spektralanalyse, forventer vi at være i stand til at levere en pålidelig test af nanopartiklernes størrelsesbestemmelse og til forskellige løsninger.

Jacek forklarer, at begge sider vil indstille identiske spektrofotometre til krydskontrol af nanopartiklernes detektion i flydende prøver, som også inkluderer prøver fra kundeprodukter, f.eks. kød. Vi vil sammenligne resultaterne med kommercielle instrumenter tilgængelige på SDU (Dynamic Light Scattering, Helium Ion Microscopy, Scanning Electron Microscopy). CheckNano er ansvarlig for prøveudlevering og test på kundeprodukter og sammenligningen med forskellige teknikker.

Hvilket af projektmålene udgør den mest markante udfordring fra dit synspunkt?

Det ser ud til at være muligt at levere en løsning på de stillede udfordringer, men den mest udfordrende synes jeg er en løsning, der er skalerbar og til lave omkostninger.

Hvad er fordelen ved den nye tilgang?

Vores NanoCuvette ™ S, standard spektrofotometre kan opgraderes til at blive brugt til CheckNano. Metodologien baserer sig på velkendt vinkelopløst lysspredning, som suppleres med automatisk analyse med skylagringsplads. På dette punkt er det ikke nødvendigt at installere ny software, og hele systemet er relativt billigt.

Faktaboks

Grundlagt i 2015 som en spin-out fra prof. A. Kristensens gruppe ved DTU Nanotech, Copenhagen Nanosystems ApS (CPHNANO) er et Labtech-firma, der udvikler kuvetter, der udvider funktionaliteten af eksisterende simpelt laboratorieudstyr via nanoteknologi.

CPHNANO har kunder inden for den globale biovidenskab, avancerede teknologier og forskningsindustrier og leverer laboratorieanalyse kombineret med automatisk dataanalyse i skyen – hvilket fører til hurtigere og mere pålidelige resultater uden forhåndsinvesteringer.

Produktet, NanoCuvetteTM S (NCS), er det første, der muliggør vinkelopløst, lysspredning, urenhed QC og bestemmelse af f.eks. biologiske cellekoncentrationer, partikelstørrelse og uklarhed. CPHNANO inkluderer avanceret skybaseret software til at indsamle og behandle dataene effektivt og nøjagtigt.